Edina dieta, ki deluje in 30 dnevni reset plan

Najboljši in edini pravi način za izgubljanje kilogramov je vsekakor zdrav in uravnotežen način življenja in prehranjevanja, saj z uravnoteženimi obroki z lahkoto uravnavamo naš apetit, vzdržujemo primerno telesno težo brez večjih odpovedovanj in brez naporov vzdržujemo nivo naše energije ter skrbimo za vitalnost. Glede na to, da sem zadnjih skoraj 20 let Svetovalka za prehrano, vsak dan slišim stavke, kot so na primer, ‘stradam, ker želim shujšati’, ‘Po šesti uri ne jem’, ‘tečem, ker želim shujšati in nič ne jem’, ‘sem na ločevalni dieti’, ‘pijem samo sokove in ne jem’, ‘ne jem, ker me je strah, da se zredim’, ‘za dobro postavo je potrebno garati in se odrekati vsemu’, ‘ ne jem ogljikovih hidratov, ker redijo’, ‘ izogibam se beljakovinam’… In vedno znova, ko jih slišim, me spreleti srh po vsem telesu, saj če slišim enega od omenjenih stavkov, vem, da človek nima rezultata s prehrano, ker ne ve niti osnov zdrave prehrane. Če želimo shujšati ne smemo jesti manj, temveč moramo jesti več obrokov na dan, da pospešimo naš bazalni metabolizem in s tem posledično bomo kurili tudi več maščobe.

Vsi zgoraj našteti stavki so le ena izmed najslabših percepcij dojemanja osnovnih pravil, ki bi jih moral poznati vsak človek, ki želi živeti kvalitetno, zdravo in brez da se obremenjuje s težo. Vedeti moramo kaj jesti, kako jesti, kdaj jesti, kako med sabo kombinirati živila in predvsem se moramo zavedati, da je hrana nekaj najboljšega, kar nam je dano in pomembno je, da jo lahko okušamo in v njej uživamo. Paziti moramo le, da ne delamo osnovne napake in da ne zamenjujemo hrano in hranila, kar pa ljudje žal delamo vsak dan, brez da bi se tega sploh zavedali. Kupujemo nepremišljeno in hrano, ki nam jo vsiljujejo prodajalci velikih trgovskih podjetij. Ljudje zato vsak dan jedo hrano, pozabljajo pa, da bi morali dejansko jesti hranila. Hrana in hranilo ni eno in isto! Jesti ne smemo samo zato, d se nasitimo, temveč zato, da smo zdravi, imamo visok nivo energije skozi ves dan, nismo utrujeni in imamo primerno telesno težo. Zato je izjemno pomembno, da izberemo hrano, ki je bogata s hranili in ne posegamo po hrani, ki je predelana, osiromašena nutrientov (hranil) in kalorično izjemno bogata, kar so značilnosti moderne prehrane. Kaj bomo dali vase in kakšne produkte bomo uporabljali, pa se seveda odloča vsak sam, po svoji najboljši vesti. Ampak treba je vedeti, da če se bomo prehranjevali zdravo in uravnoteženo- BOMO ZDRAVI, če se ne bomo prehranjevali zdravo, ampak hitro in neuravnoteženo, bomo imeli en kup težav, ko so slaba volja, utrujenost, glavoboli, napihnjenost, želodčne in črevesne težave, nabiranje maščob, holesterol, diabetes, celulit, depresije, nabiranje kilogramov, visok krvni tlak itd. In vse te stvari so rešljive čisto na lahek način- samo z uravnoteženimi prehranjevalnimi navadami. Ampak ne v teoriji temveč v praksi!

ZAKAJ NI DOVOLJ, DA POJEMO SAMO EN ZDRAV OBROK NA DAN

Naše telo potrebuje vsake 2,5- 4 ure uravnotežen obrok, ki je »gorivo za naše telo«, da lahko funkcioniramo in živimo zdravo. Uravnotežen obrok mora vsebovati vse iz česar je naše telo zgrajeno, torej beljakovine, ogljikove hidrate, nenasičene maščobe, vitamine, minerale, vlaknine, elemente v sledeh, vodo … Žal je naše telo zgrajeno tako, da ne more skladiščiti vitaminov, mineralov in drugih za telo in njegovo normalno delovanje pomembnih snovi. Na žalost skladišči le maščobo in ravno tega nočemo. Z nepravilnimi in neuravnoteženimi obroki se nam zgodi točno to- dvigne se nam nivo krvnega sladkorja in posledično smo tekom dneva bolj lačni, razdraženi, nimamo energije, smo utrujeni. Da imamo normalen nivo apetita moramo jesti uravnotežene obroke na 2,5- 4 ure, piti moramo dovolj vode in v hrani moramo predvsem uživati in si za njo vzeti čas.  Najbolj pomemben obrok v dnevu pa je seveda zajtrk, ki ga moramo zaužiti najkasneje v roku pol ure ko se zbudimo. Saj veste ‘Prazna vreča ne stoji pokonci’, ‘Po zajtrku se dan pozna’, ‘Jesti moramo kot kralj’… Ti izreki še kako dobro držijo! Po zajtrku se pozna skoraj 80% vašega dneva, zato poskrbite, da bo le ta uravnotežen – torej, jajčka na oko s slanino, razni rogljički, kava, marmelada na kruhu in podobni zajtrki ne pridejo v poštev, saj so osiromašeni s hranili in kalorično izjemno bogati. Sploh pa je največja napaka, ki jo dela večina ljudi- pitje kave na prazen želodec. Kava je namreč zelo škodljiva pred zajtrkom, saj na tak način deluje kot diuretik (odvajalo) in ne samo, da uničuje vaše črevesje, temveč tudi ruši ravnovesje vitaminov in mineralov za ves dan.  Kdaj kava ne škodi? Če jo spijemo po uravnoteženem zajtrku, ki pa mora biti res zelo skrbno pripravljen. In še enkrat, rogljički, kos sadja, sadni smoothie, sendvič, musli, nekaj namazano na kruh, samo jajčka, preprosto niso uravnoteženi zajtrki. 

20.1. bom izdala nov program, ki ga od danes dalje dobiš po nori akcijski predprodajni ceni:

 30 DNEVNI RESET PLAN ZA POPOLNO TELO

v katerem vas naučim vse zakonitosti zdravega in uravnoteženega prehranjevanja, trikov, kako kurimo maščobo na lahek način, kaj jesti in kdaj jesti, kako izgubiti maščobo in uravnotežiti hormone ter kako poskrbeti za dobro regeneracijo po treningu. V programu vas bo čakal tudi moj čudežni eliksir Divine Kaly za hitro metabolično izgorevanje in odplakovanje maščob, nasveti kako biti vedno v formi in imeti energijo skozi ves dan. Pripravila sem slastne zdrave recepte, ki so pripravljeni hitro in enostavno. Zraven pa prejmete še darila:

– MOJ PRIROČNIK O NASVETIH URAVNOTEŽENE PREHRANE

– MOJ PRIROČNIK ZA BALANSIRANJE HORMONOV

– ON LINE VADBO ZA POPOLNO PREOBLIKOVANJE TELESA

Program je možno naročiti zaenkrat samo preko mojega maila kaly.kolonic@gmail.com po nori akcijski ceni- SAMO 49€  

Redna cena programa je 250 eur!

Če želiš moj novi program, mi piši na kaly@spremenizivljenje.si

Scroll to Top